Top

Stoelen en tafels

Het Italiaanse merk LaPalma heeft een strak design en een bijzondere finesse. Een van de bekendste items uit deze collectie is de sierlijke LEM kruk met 2 verstelbare zithoogten, een derde model is vast, verschillende uitvoeringen zijn mogelijk, zit bekleed in leder ,zwart of wit gelakt ,hout, volledig metaal of kunststofzit.

Naast LaPalma verdelen wij ook Arper, deze comfortabele & minimalistische collectie bevat een ganse reeks stoelen en tafels, het idee achter deze collectie is een creatie van verfijnde elementen gebaseerd op een structuur in verchroomd metaal, aluminium of roestvrij staal. De zitschalen zijn beschikbaar in één- of tweekleurig polipropyleen (catifa), in een houtafwerking met wengé, eik, of in stof of leder. Perfect als keukenstoel. Maar, in de woonkamer kan een lederen variant zeer aangenaam zijn.

Een ander en zeer besproken merk is Driade, deze collectie is vooral bekend door de TOYeen Design by Philippe Starck (1999) De stoel is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, tot 14 hoog stapelbaar en leverbaar in 5 actuele kleurstellingen, andere ontwerpen uit de collectie van Philippe Starck zijn SoftEgg, Costes,..

Kristalia , een merk dat ontstaan is uit passie. Kristalia werd opgericht in 1994 door jonge ondernemende designliefhebbers. Bij Kristalia staat innovatie centraal. Er wordt dan ook veel tijd gestoken in de productie en het experimenteren met nieuwe materialen die vaak overgenomen worden uit de sport- en modewereld. Tafels en stoelen dat is waar Kristalia ook mee van start is gegaan.

Elk van de tafels zoals NORI, SUSHI,THINK, schitteren in hun zuivere lijn, hun strakheid, hun eenvoud van design. Maar toch hebben ze telkens iets apart en dragen zij duidelijk de Kristalia signatuur. Stoelen zoals de BCN,ELEPHANT, PIKAIA met een opvallend creatief design die perfect aansluiten bij de tafels en die passen bij uiteenlopende stijlen qua interieur.

Voorbeelden van stoelen en tafels: